Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Helstekt rödspätta med pepparrotssmör & rödbetor


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 26 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 4 hela rödspättor utan huvud och fenor
  • 
500 gram smör

  • 3 dl grov riven pepparrot

  • 2 klyftade äpplen

  • 2 dl inlagda rödbetor i bitar

  • 2 dl kaprisbär (eller vanlig kapris)

  • 2 citroner

  • salt och peppar


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 80 grader och ställ in fyra tallrikar som du ska servera på. Sätt in en extra plåt i ugnen, så du får två "hyllor" att ställa tallrikarna på.
  2. Bryn fiskarna, en åt gången, försiktigt i smör cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Ha inte för hög värme för då bränner smöret.
  3. Lägg de brynta fiskarna på de varma tallrikarna i ugnen. Låt sedan fiskarna blir klara i ugnen, cirka 15-20 minuter. Steker du bara en fisk kan du ställa in stekpannan med den brynta fisken direkt i ugnen i stället.
  4. Bryn under tiden smöret i en panna tills det börjar bli gyllenbrunt och dofta lite nötigt. Vänd ner peppar­roten, rödbetorna, kaprisen och äpplena så de blir varma.
  5. Ta ut fisken ur ugnen och häll över en rejäl sked av smöret. Serveras gärna med färskpotatis och citron.