Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Helstekt röding med gröncurry


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

  • 1 1/2-2 kg röding (1 stor eller flera små)

  • 1 burk kokosmjölk

  • 2 st gröna chili, hackade

  • 1 stor schalottenlök, grovhackad

  • 1 st vitlöksklyftor, hackade

  • 2 msk hackad koriander

  • 6 cm ingefära, skalad och grovhackad
  • ­
4 kaffirlimeblad, strimlande

  • 1 citrongrässtjälk, hackad

  • salt och peppar


Till servering

  • 
färska örter till exempel mynta, koriander och thaibasilika

  • 3 lime, delade

  • 3 kaffirlimeblad, finstrimlade

  • 6 cm ingefära, finstrimlad

  • 1 citrongräs, fint hackad

  • jasminris eller en sallad­


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mixa kokosmjölk, chili, vitlök, schalottenlök,­ koriander, ingefära, kaffirlimeblad och citrongräs till en gröncurry, med hjälp av en hushållsassistent eller en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg rödingen i en ugnsform och häll över den gröna curryn. Baka i ugnen i cirka 25-30 minuter beroende­ på rödingens storlek, den är färdig­ när köttet lossnar lätt från rygg­benet.

  4. Strö över örter, kaffirlimeblad, ingefära­ och citrongräs och servera tillsammans­ med limen. Servera ­tillsammans med jasminris eller en sallad.