Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Helstekt kyckling på Jennies vis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hel stor kyckling, ca 1500 gr
  • 50 gram smör, smält
  • 1 dl mango chutney
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 0 ,5 lime, saften av
  • 1 msk mörk soja
  • 1 broccolistånd, delad i buketter och stjälkar skalade och skurna i stavar
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 röd paprika, urkärnad delad i bitar
  • 0 ,5 röd chilifrukt, i tunna skivor
  • 1 msk ljus soja
  • 2 dl creme fraiche, 34%
  • rapsolja till stekning
  • ris till servering

Så här gör du

  1. Smält smör och rör sedan i mango chutney, pressad vitlök, limesaft och soja. Skär eller klipp av ryggbenet på kycklingen och vik ut den som en fjäril. Gnid in kycklingen med mangochutneyblandingen, gärna även under skinnet. Rosta i en trång ugnsform 175 grader i ca 30 minuter under folie. Ta sedan bort folien och rosta i ytterligare ca 20 minuter. Köttsaften ska vara genomskinlig om sticker i kycklingen.
  2. Stek paprika på hög värme så den tar lite färg. Tillsätt sedan broccoli, vitlök och chili och låt fräsa i några minuter. Häll över soja och låt fräsa i någon minut till.
  3. Ta ur kycklingen ur ugnen. Häll av stekskyn i en liten kastrull och låt sjuda upp. Tillsätt crème fraîche och koka ihop till en krämig sås.
  4. Servera kyckling, chilibroccoli och sås tillsammans med osaltat basmatiris.