Påskkyckling – recept på helstekt kyckling i gryta

Foto: Anna Kern
Ingredienser
4 portioner
- 1 kyckling
- salt
- svartpeppar, malen
- 2 gula lökar
- 2 schalottenlökar
- 1 hel vitlök
- 1 palsternacka
Att pensla på:
- 2 msk kinesisk soja
- 2 msk nypressad
- citronsaft
- 1 msk flytande honung
Till garnering:
- färska örter, till exempel rosmarin
Till servering:
- kokt potatis
- inlagd gurka
Så här gör du
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Salta och peppra kycklingen.
- Skala och dela lökarna på mitten. Dela palsternackan på längden.
- Lägg kycklingen i en stor gryta. Lägg löken och palsternackan runtom.
- Blanda ihop soja, citron och honung. Pensla kycklingen med hälften av blandningen.
- Sätt in kycklingen i ugnen i cirka 1 timme.
- Ta ut kycklingen ur ugnen. Pensla på resten av blandningen och sätt tillbaka kycklingen i ugnen i cirka 20–30 minuter, tills den har en innertemperatur på 80–85 grader.
- Toppa med färska kryddor. Servera kycklingen med kokt potatis och inlagd gurka.

Du kanske även gillar
Populära recept