Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Påskkyckling – recept på helstekt kyckling i gryta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 42 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kyckling
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 2 gula lökar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 hel vitlök
  • 1 palsternacka

Att pensla på:

  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk nypressad
  • citronsaft
  • 1 msk flytande honung

Till garnering:

  • färska örter, till exempel rosmarin

Till servering:

  • kokt potatis
  • inlagd gurka

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Salta och peppra kycklingen.
  3. Skala och dela lökarna på mitten. Dela palsternackan på längden.
  4. Lägg kycklingen i en stor gryta. Lägg löken och palsternackan runtom.
  5. Blanda ihop soja, citron och honung. Pensla kycklingen med hälften av blandningen.
  6. Sätt in kycklingen i ugnen i cirka 1 timme.
  7. Ta ut kycklingen ur ugnen. Pensla på resten av blandningen och sätt tillbaka kycklingen i ugnen i cirka 20–30 minuter, tills den har en innertemperatur på 80–85 grader.
  8. Toppa med färska kryddor. Servera kycklingen med kokt potatis och inlagd gurka.