Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Helstekt fläskfilé med smakrik sojasås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 bitar fläskfilé à 450 g, gärna av den tjocka delen
  • cirka 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör och olja

Sås:

  • 2 msk kapris
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad koriander eller persilja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa filébitarna och krydda dem med salt och peppar.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn filéerna runtom i 3–5 minuter tills de får vacker färg.
  4. Lägg över köttet i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av en av filéerna. Stek köttet klart i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. Låt vila övertäckt med en bit bakplåtspapper i cirka 15 minuter.
  5. Fräs kaprisen i oljan i cirka 1 minut. Ta pannan från värmen. Blanda i soja, vinäger, hoisinsås, ingefära, vitlök och koriander.
  6. Till varm bufférätt: Skiva köttet och fördela över sojasåsen.
  7. Till kall bufférätt: Lägg köttet i dubbla fryspåsar och häll i sojasåsen. Knyt ihop och lägg påsen på ett fat. Låt kallna i rumstemperatur och förvara kallt till serveringen. Vänd påsen med köttet då och då. Skär köttet i skivor och servera med sojasåsen.
Du kanske även gillar