Helstekt fläskfilé med blomkålscreme, ruccolapesto, rödvinssås, kantarell och rödlök

Michael Hoffman
Ingredienser
4 portioner
Fläskfilé
- 2 st fläskfilé
- stubbs pork rub
Rödvinssås
- 5 dl rödvin
- ½ dl kalvfond
- 1 st rödlök
- 4 st timjankvistar
- 5 st vitpepparkorn
- 2 st lagerblad
Blomkålscremé
- 1 st blomkålshuvud
- 50 g smör
- salt
Ruccolapesto
- 70 g ruccola
- 1 dl olivolja
Garnityr
- 6 st röda steklökar (små rödlökar)
- 2 hg färska kantareller
Så här gör du
- Fläskfilé
Putsa fläskfilén fin från hinnor. Gnid in fläskfilén med rubben. Bryn runtom i en panna med smör och lägg sedan filén på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i ugnen på 100 grader tills innertempen är 66 grader (svenskt kött) 70 grader (ej svenskt kött). Medan fläskfilén är inne i ugnen förbereder du de andra momenten. - Rödvinssås
Koka upp alltsammans i en kastrull och låt sjuda på medelvärme tills såsen reducerat tills den börjar tjockna. Sila av kryddorna och smaka ev. av med salt. - Blomkålscreme
Dela blomkålen i buketter och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Smaka av med salt. - Ruccolapesto
Mixa ruccola och olja med stavmixer eller blender till en helt slät pesto. - Garnityr
Skär av topparna på lökarna och lägg ner dem i kokande vatten i 30 sekunder. Häll av vattnet och kyl ner löken i kallt vatten. Dela lökarna på mitten och plocka ut lökbitarna var för sig.
Rensa svampen och stek de hastigt i en het panna med en klick smör. Ta i rödlöken på slutet så att den precis blir varm.

Du kanske även gillar
Populära recept