Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Helstekt fläskfilé med blomkålscreme, ruccolapesto, rödvinssås, kantarell och rödlök

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Fläskfilé

  • 2 st fläskfilé
  • stubbs pork rub

Rödvinssås

  • 5 dl rödvin
  • ½ dl kalvfond
  • 1 st rödlök
  • 4 st timjankvistar
  • 5 st vitpepparkorn
  • 2 st lagerblad

Blomkålscremé

  • 1 st blomkålshuvud
  • 50 g smör
  • salt

Ruccolapesto

  • 70 g ruccola
  • 1 dl olivolja

Garnityr

  • 6 st röda steklökar (små rödlökar)
  • 2 hg färska kantareller

Så här gör du

  1. Fläskfilé
    Putsa fläskfilén fin från hinnor. Gnid in fläskfilén med rubben. Bryn runtom i en panna med smör och lägg sedan filén på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i ugnen på 100 grader tills innertempen är 66 grader (svenskt kött) 70 grader (ej svenskt kött). Medan fläskfilén är inne i ugnen förbereder du de andra momenten.
  2. Rödvinssås
    Koka upp alltsammans i en kastrull och låt sjuda på medelvärme tills såsen reducerat tills den börjar tjockna. Sila av kryddorna och smaka ev. av med salt.
  3. Blomkålscreme
    Dela blomkålen i buketter och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Smaka av med salt.
  4. Ruccolapesto
    Mixa ruccola och olja med stavmixer eller blender till en helt slät pesto.
  5. Garnityr
    Skär av topparna på lökarna och lägg ner dem i kokande vatten i 30 sekunder. Häll av vattnet och kyl ner löken i kallt vatten. Dela lökarna på mitten och plocka ut lökbitarna var för sig.
    Rensa svampen och stek de hastigt i en het panna med en klick smör. Ta i rödlöken på slutet så att den precis blir varm.