Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Helgrillad havsabborre

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Havsabborre

  • 2 lime
  • 2 havsabborrar, odlade
  • färsk koriander

Smokey chipotle rub

  • 4 msk flingsalt (rökt salt)
  • 1 tsk chipotlepulver eller ½ chipotle, hackad
  • 2 tsk hackad, torkad vitlök
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk strösocker

Brynt smör med rostad vitlök

  • 65 g smör
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 kvistar rosmarin

Tillbehör

  • potatis

Så här gör du

  1. Skiva limen och fyll magen på havsabborren med lime och koriander. Bind garn runt fisken och gnid in den med rubben.
  2. Grilla fisken på indirekt värme med stängt lock tills skinnet börjar få en fin gyllene färg och fiskköttet släpper från benen på fisken. Lägg fisken på ett fat.
  3. Brynt smör med rostad vitlök: Bryn smöret i en stekpanna på direktvärme i grillen tillsammans med vitlöken och rosmarin, var noga med att inte spilla ner smör i grillen eller att flammor når smöret. Häll smöret över fisken.
  4. Servering: Servera fisken med kokt eller bakad potatis.