Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad fläskfilé med ljuvlig potatissallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 68 st har redan röstat

Helgrillad fläskfilé är riktigt gott och busenkelt att göra! Perfekt till grillkvällen eller kalaset. Här bjuder mästerkocken Jennie Walldén på sitt godaste recept på helgrillad fläskfilé, tillsammans med krämig potatissallad med aioli. Hur gott som helst!

Läs också: Supernkel fläskfilégratäng!

Läs också: Barbequesås

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g fläskfilé
  • Salt och peppar

Potatissallad

  • 1 kg kokt färskpotatis
  • 1 liten rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 4 msk majonnäs
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 3 msk små kapris
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1 knippe rädisor, halverade
  • 75 g sockerärtor, delade på längden
  • 1/2 gurka
  • 1/2 rödlök skuren i båtar

Citronette

  • 1/2 citron, saft och rivet skal
  • 2 msk dl olivolja
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Putsa fläskfilén. Salta och peppra generöst. Till potatissalladen, finhacka rödlök samt tärna potatis. Blanda ihop övriga ingredienser och tillsätt till sist potatis och rödlök. Smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla fläskfilén runtom till den fått fin färg. Lägg utanför den direkta värmen och låt gå till innertemperatur 65°C. Låt vila i minst 10 minuter.
  3. Skala gurkan. Dela på längden och kärna ur. Skär i skivor. Lägg i en bunke tillsammans med rädisor, rödlök och sockerärtor. Vispa ihop alla ingredienser till citronetten och häll över grönsakerna.
  4. Skiva upp köttet och servera tillsammans med potatissallad och krispiga citronettgrönsaker.
1 kommentar om "Grillad fläskfilé med ljuvlig potatissallad"
  • Agneta Barkstrand
    Agneta Barkstrand

    Det står skala gurkan..men,, vilken gurka,,hade inte köpt nån ..utan handlade de varor som stod bland ingredienser 🙁