Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Helgmacka med Fläskfilé, Brieost, Champinjoner & Lök.

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 1 st Fläskfilé
  • 1 st Lök
  • 6 st Stora Champinjoner
  • 1 st Liten Brieost
  • 1 kvist Fransk Dragon
  • 1 msk Soya
  • 1 msk Honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Bearnaisesås (Egen eller Färdig, kall)

Så här gör du

  1. Skiva Champinjonerna och hacka löken.
  2. Stek Champinjoner och lök i hälften olja, hälften smör. Krydda med salt och rikligt med vitpeppar. Stek till en frasig gyllenbrun välstekt yta. Ställ sedan åt sidan, låt ligga kvar i pannan.
  3. Skiva upp fläskfilén. Banka sedan ut bitarna för saftigare resultat.
  4. Stek först köttets yta. Lägg sedan till honung, soya, salt, peppar och dragon. Låt sjuda i någon minut, låt sedan köttet bli genomstekt i ugnen i en form. Skölj inte ur stekpannan! Var noga med att inte låta köttet vara för länge i ugnen, då blir det lätt torrt.
  5. Rosta rejäla brödskivor från en minilimpa i samma panna du stekte köttet i. Detta smaksätter brödet. 30sek-1min per sida räcker på hög värme.
  6. Gör nu mackan i ordningen, 1 kött, 2 Champinjon och lökblandning, 3, Brieost, 4 Bearnaise.
  7. Toppa med färsk dragon och avnjut. Kan serveras med en sallad.