Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Helgfrukost med kokosgranola & fruktsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER

Kokosgranola

  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl hampagryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl kokoschips eller kokosflingor
  • 1 dl gula eller bruna linfrön
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk neutral rapsolja

Fruktsallad

  • 1 ⁄4 ananas
  • 1 kiwi
  • 1 apelsin
  • 1 äpple
  • 1 päron

Tillbehör

  • 4 dl lättfil
  • 2 dadlar

Så här gör du

  1. Kokosgranola: Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda alla nötter, frön och gryn på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  3. Ringla över honung och olja och vänd runt.
  4. Rosta i ugnen i cirka 15 minuter. Vänd runt blandningen efter halva tiden. Håll koll sista minuterna, granolan ska vara gyllenbrun.
  5. Fruktsallad: Skala och skär ananasen, kiwin och apelsinen i bitar.
  6. Kärna ur och skär äpplet och päronet i bitar.
  7. Servering: Lägg upp fruktsalladen i skålar, häll på filen och strö över 1 dl granola per portion.
  8. Kärna ur och skiva dadlarna och strö över.