Logga in här

Hel laxsida med salami 
och pecorino

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 1 1/2 kg laxsida

  • citronpeppar

  • 1 dl riven pecorinoost
  • 
80 g skivad salami, Milano

  • 20 pinjenötter

  • 600 g kvisttomater
  • 
100 g svarta oliver

  • 1 rödlök

  • olivolja

  • salt och svartpeppar

  • 1 krm örtagårdskrydda

Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg en hel laxsida på en ugnsplåt. Strö på citronpeppar och riven ost. Fördela salami över och strö på pinjenötter. Fördela kvist­tomaterna runt om tillsammans med oliver.

  3. Skala och skiva rödlöken och lägg runt laxen. Häll på olja och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.

  4. Sätt in i ugnen i 20 minuter eller tills laxen är genomstekt.