Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hel forell i ugn

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Att tillaga hel fisk är ugn är enkelt och väldigt gott. Här fylls forellen med senaps- och citronsmör och toppas med oregano.

Ingredienser

2 portioner
  • 1 regnbågsforell eller röding
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 50 g smör, mjukt
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½ citron, finrivet skal
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ msk hackad oregano
  • 2 gula lökar
  • 1 hel vitlök
  • olivolja
  • 2 tomater
  • 2 citroner
  • oregano
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj av fisken och torka av med lite hushållspapper. Salta och peppra.
  3. Rör ihop smör, dijonsenap, citronskal, citronsaft och oregano.
  4. Fyll fisken med smöret och bind ihop den med ett bindgarn. Spar lite av smöret.
  5. Lägg fisken i en stor plåt med hög kant.
  6. Dela löken och vitlöken på mitten, pensla snittytorna med olja. Grilla löken i grillpanna på snittytan eller stek i stekpanna.
  7. Skiva tomaterna grovt och dela på citronerna.
  8. Lägg allt på plåten runtom fisken och ringla över olja.
  9. Sätt in mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
  10. Ta ut plåten lägg på oregano och lägg på lite av smöret på fisken.
  11. Strö över peppar och flingsalt. Pressa över lite citronsaft från de ugnsbakade citronerna.