Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hedvigsoppa – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g vitkål, strimlad
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 potatisar, rivna
  • 3 morötter, rivna
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 200 g krossade tomater
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk koncentrerad oxfond eller grönsaksfond
  • 10-12 dl vatten

Till servering

  • gräddfil
  • persilja

Så här gör du

  1. Skala och riv morötter och potatis, hacka lök och vitlök och riv vitkålen. Fräs alla grönsaker i en klick smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt köttfärs och fräs den med salt och peppar. Tillsätt därefter tomatpuré, fond och krossade tomater.
  3. Låt sjuda ihop en stund och tillsätt därefter vattnet, lite i taget, tills du får den konsistens på soppan som du önskar.
  4. Smaka av med salt och peppar och servera med en klick gräddfil och färsk persilja.