Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hawaiipizza med färsk ananas och rökt skinka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

2 pizzor
  • 1/2 sats pizzadeg (se separat grundrecept)
  • eller
  • 1 förpackning färsk pizzadeg, 400 g

Topping

  • 1/2 ananas
  • 75 g rökt skinka i tunna skivor
  • 3 dl chilisås av ketchuptyp
  • ca 100 g riven ost, till exempel gouda
  • 1 tsk olivolja

Garnering

  • torkad oregano eller basilika
  • färska örter

Så här gör du

  1. Gör degen enligt grundreceptet och baka ut den till två avlånga pizzor, ca 15 x 30 centimeter. Eller dela den köpta degen i 2 bitar och kavla ut dem till pizzorna. Lägg pizzorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Sätt ugnen på 225-250 grader.
  3. Skala ananasen med en vass kniv. Dela den i fyra klyftor på längden och skär bort den hårda stocken i mitten på varje klyfta. Skär fruktköttet i strimlor. Strimla skinkan.
  4. Bred chilisåsen på pizzorna, spara en kant runtom. Strö över osten. Toppa med skinka och ananas. Droppa olivoljan över fyllningen.
  5. Grädda pizzorna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Smula över torkade örter och garnera med färska örter.