Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hawaiikassler med ananas

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 75 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 500 g kassler
  • 1 burk ananasringar i juice

Sås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl ananasjuice från burken
  • 2 tsk kycklingfond
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 dl mjölk, 3 %
  • salt och peppar
  • 2 dl gratängost
  • persilja

Till servering

  • kokt ris blandat med gröna ärter

Så här gör du

  1. Putsa kasslern och skär den i cirka 1 cm tjocka skivor. Öppna ananasburken och häll av juicen i ett mått. Smörj en ugnsfast form och lägg kasslerskivor med ananasringar, lite omlott i formen.
  2. Sätt ugnen på grill, 225 grader.
  3. Sås: Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och späd med ananasjuice, kycklingfond, grädde och mjölk och koka under omrörning i cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner nästan all ost.
  4. Häll såsen över kasslern. Strö över resterande ost. Skär de två ananas- ringar som är kvar i bitar och lägg i formen. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  5. Servera med kokt ris blandat med gröna ärter.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.