Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hawaiikassler med ananas

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 113 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 500 g kassler
  • 1 burk ananasringar i juice

Sås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl ananasjuice från burken
  • 2 tsk kycklingfond
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 dl mjölk, 3 %
  • salt och peppar
  • 2 dl gratängost
  • persilja

Till servering

  • kokt ris blandat med gröna ärter

Så här gör du

  1. Putsa kasslern och skär den i cirka 1 cm tjocka skivor. Öppna ananasburken och häll av juicen i ett mått. Smörj en ugnsfast form och lägg kasslerskivor med ananasringar, lite omlott i formen.
  2. Sätt ugnen på grill, 225 grader.
  3. Sås: Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och späd med ananasjuice, kycklingfond, grädde och mjölk och koka under omrörning i cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner nästan all ost.
  4. Häll såsen över kasslern. Strö över resterande ost. Skär de två ananas- ringar som är kvar i bitar och lägg i formen. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  5. Servera med kokt ris blandat med gröna ärter.