Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hawaii poké bowl

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 8 dl kokt rött ris
  • 400 g tonfisk (se till att den är MSC-märkt) eller skinnfri laxfilé, gärna salmalax
  • salt
  • 3 msk teriyakisås
  • 2 avokado
  • 1 rödlök
  • 2 mango
  • 4 klyftor ananas
  • 1-1 ½ dl srirachasås
  • 1-2 tsk sesamfrön, svarta och vita
  • koriander

Ananassallad

  • ½ ananas
  • ¼ papaya
  • 2 salladslökar

Chips

  • 4 blå congopotatisar
  • 5 dl rapsolja till fritering
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Ananassallad: Skala ananasen och papayan och skär dem i kuber, strimla salladslöken och blanda ihop, ananas, papaya och salladslök.
  2. Chips: Hyvla potatisen tunt på en mandolin. Värm oljan till cirka 160-170 grader och fritera lite taget av skivorna. Lyft upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på en bit hushållspapper, strö över flingsalt.
  3. Poké bowl: Koka riset enligt förpackningen.
  4. Skär tonfisken eller laxen i centimeterstora kuber, salta fisken lätt och blanda med teryiakisås. Skala och skär avokadon i bitar.
  5. Skär rödlöken i ringar.
  6. Skala och kärna ur mangon, skär dem i tunna skivor och forma till mangorosor.
  7. Skär 4 klyftor ananas.
  8. Servering: Lägg riset i portionsskålar. Lägg på fisk, rödlök, mango och ananas och ananassallad i grupper. Ringla srirashasås över fisken och strö över sesamfrön. Lägg på koriander. Servera med chips på blå congopotatis.