Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Havtornscheesecake

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6-8 bitar

  • Botten:

  • 200 g digestivekex

  • 75 g smör

  • 1/2 dl råsocker
  • 
Fyllning:

  • 4 dl crème fraiche

  • 3 1/2 dl kesella

  • 200 g havtornspuré (mixade och silade ­havtornsbär)

  • 3 dl strösocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1/2 dl majsmjöl

  • 3 ägg

  • Hjortronsirap & mylta:

  • 500 g frysta hjortron

  • 250 g florsocker

  • 1 dl hjortronlikör (kan uteslutas)

  • Dekoration:

  • rostad vit choklad


Så här gör du

  1. Hjortronsirap görs en dag i förväg: Rör ihop allt och låt stå över natten. Häll saften från bären (spara dem till servering) i en kastrull och koka ner saften till en tjock sirap.

  2. Botten: Mixa kex, smör och socker till en slät massa. Tryck ut i en springform, 24 ­centimeter i diameter. Baka i ugn, 150 grader, i 15 minuter.
  3. 
Riv vit choklad och sprid ut på ett bakplåtspapper. Rosta chokladen gyllenbrun i ugnen samtidigt som botten gräddas.

  4. Fyllning: Vispa upp crème fraiche och kesella. Rör ner övriga ingredienser och häll över den förgräddade bottnen. Baka i ugn, 150 grader, 75 minuter. Låt svalna. Bred ett lager hjortronsirap över kakan. Dekorera med mylta och rostad choklad.