Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Havskräftsallad


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 förrättsportioner

  • 8 små kokta havskräftor (eller 4 stora)
  • 
Sallad:

  • 50 g (1 påse) blandade späda salladsblad och skott

  • 2 mogna avokador

  • 1/2 pressad citron

  • Dressing:

  • 1/2 pressad citron
  • 
neutral olja

  • salt och vitpeppar

  • Till servering:

  • tomattärningar, gräslök, dill och brödkrutonger


Så här gör du

  1. Skölj salladen i kallt vatten, låt rinna av ordentligt.

  2. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Lägg det i en skål tillsammans med citronsaften och mosa ihop till en ganska slät kräm.

  3. Fördela salladsbladen på fyra tallrikar. Lägg en klick avokadokräm vid sidan av bladen.

  4. Skala havskräftorna och ta ut stjärtarna hela. Knäck klorna och pilla ut köttet. Lägg allt i en liten skål.

  5. Vispa ihop dressingen, smaka av med salt och peppar och häll över (spar några droppar till servering) kräftköttet. Vänd runt så dressingen kommer åt.

  6. Fördela kräftstjärtar och klokött ovanpå avokadokrämen. Droppa över resten av dressingen och garnera med tomattärningar, brödkrutonger, dill och gräslök.