Logga in här

Havresmulpaj med rabarber och hasselnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

5 portioner
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 500 g rabarber
  • 1 1/2 msk potatismjöl

Så här gör du

  1. Ställ in ugnen på 200 grader
  2. Skala rabarbern om den är grov. Skär den i 2-3 centimeter tjocka bitar. Rör rabarbern med socker och potatismjöl.
  3. Hacka kallt smör i små tärningar och blanda med mjöl och havregryn i en bunke tills du får en smulig deg.
  4. Dela smuldegen i tre delar. Två tredjedelar trycker du lätt ut med händerna i botten av pajformen.
  5. Lägg nu lagret med rabarber i formen och bred ut det ordentligt.
  6. Blanda resterande smulor med de hackade hasselnötterna och täck rabarberlagret.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter. När pajen har fin färg och rabarbern bubblar är den färdig att ätas