Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Havrelimpa med nötter & fikon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ett gott och rustikt bröd som går snabbt att svänga ihop.

Ingredienser

1 bröd
  • 4 1/2 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl torkade fikon
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk brödkryddor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt. Blanda med de torra ingredienserna och häll sist ner filmjölken.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform. Fyll formen med smet och strö över lite havregryn. Grädda brödet i cirka 45 minuter.