Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Havreknäcke med bovete & anis

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 bröd
  • 20 g jäst
  • 3 dl vatten, kallt
  • 2 dl lättmjölk
  • 6 dl havregryn
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 30 g fibrex
  • 1 tsk anis

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll på vatten och mjölk.
  2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i degvätskan. Låt svälla i 5 minuter. Rör om och jäs i ytterligare 1 timme.
  3. Dela upp degen i sex bitar och forma till runda bullar. Kavla ut degen direkt på bakplåtspapper. Stansa ut hål i kakorna, cirka 2 ½–3 centimeter i diameter, och picka med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  4. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt bröden svalna på ett galler.