Logga in här

Havrekakor – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 102 st har redan röstat

Ingredienser

15 kakor
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 tsk hjorthornssalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker poröst och tillsätt sedan resterande ingredienser.
  3. Rulla degen till bollar, ca 1 msk per kaka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje kaka lite lätt.
  4. Grädda i ca 7-9 min, rotera plåten en gång under gräddning. Kakorna ska precis ha börjat få färg runt kanterna. Låt kakorna svalna. Servera tillsammans med ett glas mjölk.