Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Havregrynsgröt med kokosmjölk

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Det var ett tag sedan jag åt havregrynsgröt till frukost. Jag hinner ofta bli hungrig innan lunch när jag äter havregrynsgröt. Idag kokade jag den dock på lätt kokosmjölk och jag kommer säkerligen stå mig ett bra tag. En god och krämig gröt blev det, och en ny favorit!

Ingredienser

1 portion
  • 1.5 dl glutenfria havregryn
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1-2 st hackade dadlar
  • smaka av med himalaya salt och äkta vaniljpulver
  • kokosflingor och blåbärssylt till servering

Så här gör du

  1. Koka upp havregrynen i kokosmjölk på svag värme i några minuter.
  2. Tillsätt hackade dadlar och smaka av med himalaya salt och vaniljpulver.
  3. Tillsätt mera kokosmjölk ifall du tycker gröten blir för tjock.
  4. Servera med kokosflingor och sylt.