Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Havrebollar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Havrebollarna går utmärkt att frysa. Förvara de annars i kakburkar med lock i kylen.

Tillagning 20 minuter. Låt smeten vila cirka 30 minuter innan du rullar bollarna.

Ingredienser

25 stycken
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 3 msk kallt starkt kaffe

Till garnering

  • pärlsocker

Så här gör du

  1. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, kakao, havregryn och kallt kaffe i en bunke till en smet. Ställ in bunken i kylskåpet i cirka 30 minuter, så att smeten blir fastare.
  2. Ta upp valnötsstora bitar av smeten med en sked och forma till bollar. Rulla dem i pärlsocker.