Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Havrerutor – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 55 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 1 dl röd quinoa
  • 3 dl vatten
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 50 g mjukt smör
  • 2 msk ekologisk sirap
  • 1 ägg
  • 1/2 msk havssalt
  • 1 l vetemjöl, cirka

Till garnering

  • vatten
  • fiberhavregryn

Så här gör du

  1. Koka quinoan i vattnet 10 minuter. Ta kastrullen rån värmen och tillsätt fiberhavregryn, rör om och låt svälla 5 minuter och svalna.
  2. Smula jästen i en degbunke till köksmaskinen och tillsätt mjölken och grynblandningen, mjukt smör, sirap, ägg, salt och vetemjölet. Arbeta ihop cirka 10 minuter.
  3. Ta upp degen och platta ut den i långpanna med bakplåtspapper. Skär sneda rutor i degen och låt den jäsa under plastfilm, cirka 40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla degen med vatten och strö över lite havregryn.
  5. Sänk värmen i ugnen till 200 grader och grädda brödet, cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt brödet svalna på galler och bryt i bitar.