Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hasselnötsmusslor med cream cheesekräm och sockerfrostade lingon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 litet ägg
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 1 3/4 dl vetemjöl + till utbakningen

Sockerfrostade lingon

  • 2 dl lingon
  • 1 dl strösocker

Till servering:

  • 200 g cream cheese
  • 4 msk florsocker
  • 2/3-1 dl vispgrädde
  • sockerfrostade lingon

Så här gör du

  1. Sockerfrostade lingon: Blanda lingon och socker och bred ut dem på ett fat. Låt dem torka över natten.
  2. Mät upp smör och socker i en matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Mixa i ägget. Mixa i hasselnötsmjölet. Tillsätt sist vetemjölet och mixa ihop till en deg.
  3. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp cirka 60 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 18-20 lika stora bitar.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Tryck ut degbitarna i veckade kakformar. Grädda kakorna i mitten av ugnen, 10–12 minuter.
  7. Stjälp upp formarna och låt kakorna kallna.
  8. Fyll musslorna med spritsad kräm och garnera med lingonen.