Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hasselnötskladdkaka med apelsingrädde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

Hasselnötskladdkaka

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad, sockerfri
  • 4 ägg
  • 1/2 dl sötströ
  • 2 dl hasselnötter
  • smör och mandelmjöl till formen

Till garnering

  • 50 g mörk choklad, sockerfri

Apelsingrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk lättströ eller sötströ
  • 1 apelsin, finrivet skal

Så här gör du

  1. Hasselnötskladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en springform, 24 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.
  3. Smält smöret och chokladen i ett vattenbad.
  4. Vispa ägg och sötströ. Vänd ner chokladsmöret i äggsmeten och häll upp smeten i formen.
  5. Fördela hasselnötterna över chokladsmeten.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 9-10 minuter. Ta ut kana ur ugnen och låt den svalna.
  7. Smält chokladen i ett vattenbad och ringla den sedan över kladdkakan.
  8. Apelsingrädde: Vispa grädden lätt med lättströ eller sötströ, vänd ner apelsinskalet.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.