Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hasselnötskladdkaka med apelsingrädde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ljuvlig kladdkaka med choklad och hasselnötter. Servera med vispad grädde smaksatt med apelsin

Ingredienser

10 bitar

Hasselnötskladdkaka

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad, sockerfri
  • 4 ägg
  • 1/2 dl sötströ
  • 2 dl hasselnötter
  • smör och mandelmjöl till formen

Till garnering

  • 50 g mörk choklad, sockerfri

Apelsingrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk lättströ eller sötströ
  • 1 apelsin, finrivet skal

Så här gör du

  1. Hasselnötskladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en springform, 24 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.
  3. Smält smöret och chokladen i ett vattenbad.
  4. Vispa ägg och sötströ. Vänd ner chokladsmöret i äggsmeten och häll upp smeten i formen.
  5. Fördela hasselnötterna över chokladsmeten.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 9-10 minuter. Ta ut kana ur ugnen och låt den svalna.
  7. Smält chokladen i ett vattenbad och ringla den sedan över kladdkakan.
  8. Apelsingrädde: Vispa grädden lätt med lättströ eller sötströ, vänd ner apelsinskalet.