Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hasselnötskaka – recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Baka en riktigt god nötkaka med chokladglasyr gjord på sockerfri choklad och vispgrädde. Garnera med hasselnötter.

Ingredienser

10 bitar

Hasselnötskaka

  • 2 dl sötströ
  • 3 ägg
  • 5 dl hasselnötsmjöl
  • 75 g smör
  • smör och hasselnötsmjöl till formen

Glasyr

  • 100 g mörk choklad (sockerfri)
  • 1 dl vispgrädde

Till garnering

  • ½ dl rostade, skalade hasselnötter

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde, lätt vispad

Så här gör du

  1. Hasselnötskaka: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en sockerkaksform, cirka 22 centimeter i diameter. Bröa med hasselnötsmjöl.
  3. Vispa ihop sötströ och ägg. Vispa i hasselnötsmjölet.
  4. Smält smöret och vispa ner det.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i cirka 25 minuter mitt i ugnen.
  6. Glasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  7. Koka upp grädden, häll den heta grädden över chokladen och rör tills all choklad smält. Låt svalna och glasera tårtan med chokladglasyren.
  8. Garnering: Strö över hasselnötterna.
  9. Servering: Servera kakan med lättvispad grädde.