Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hasselnötsbullar med honung

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 bullar
  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 7 dl mjölk
  • ¾ dl honung
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 2 dl majsstärkelse, till exempel Maizena
  • 9 dl glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 20 g psylliumfrömjöl, fiberhusk eller psyllium mandelmjöl till utbakning

Fyllning

  • 150 g smör, mjukt
  • 1 dl honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ½ dl hasselnötsmjöl
  • 1 msk kakao

Till pensling

  • 1 ägg, lätt uppvispat med en gaffel
  • 1 dl hackade hasselnötter

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Smält smöret och häll i mjölken. Se till att degvätskan är ljummen. Häll degvätskan över jästen.
  3. Tillsätt honung, salt, ägg och äggvita. Rör i majs­ stärkelse, mjölmix och psylliumfrömjöl. Lägg över plastfolie och låt degen jäsa i 45 minuter.
  4. Rör under tiden ihop alla ingredienser till fyllningen.
  5. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel tills den är cirka 1 centimeter tjock.
  6. Bred ut fyllningen. Rulla ihop degen på längden och skär upp i 20 snäckor. Lägg snäckorna i bullpapper med snittytan uppåt på en vanlig plåt eller i en muffins­plåt. Sätt plastfolie över och låt jäsa ytterligare cirka 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
  7. Pensla bullarna med ägg och strö över hackade hasselnötter.
  8. Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 8–10 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler, under en bakduk.