Hasselnöt- och mandelbröd

Evelina Borneling
Ingredienser
1 Stort bröd
Bröd
- 5 dl kallt vatten
- 20 g färsk jäst
- 1 msk honung
- 1,5 tsk salt
- 1,5 dl Hackade hasselnötter och mandel
- Ca 11 dl Manitoba cream eller annat vetemjöl (special)
- 2 dl havregryn
Så här gör du
- Blanda samman jäst och vatten tills det löses upp. Tillsätt honung, salt och nötter. Blanda ner alla mjölsorterna och havregrynen och låt degen knådas ordentligt. Degen ska vara lite kladdig. Stjälp upp degen i en väl mjölad jäskorg och låt jäsa minst 2-3 timmar i ett varmt rum, eller till dubbel storlek!
- Sätt på ugnen 225 grader. Vänd uppochner på jäskorgen så degen försiktigt trillar ut på ett bakplåtspapper. Vill du så förvärm plåten innan du stjälper upp degen. Lägg några fina snitt på brödet med en vass kniv. In i ugnen i mitten av ugnen, cirka 30-35 minuter.
- När brödet är färdigt, låt det svalna innan du skär i det! Ät och njut med en rejäl klick smör och ost!

Du kanske även gillar
Populära recept