Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hasselbackspotatis – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 172 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 8 potatisar
  • 3 msk smör
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • eventuellt lite persilja

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C och ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
  2. Skala potatisen och skiva den i cirka 3-4 mm tjocka skivor, men bara så att de fortfarande håller ihop i botten. Ett bra knep är att lägga potatisen i en träsked när du skivar.
  3. Lägg potatisarna i en ugnssäker form med skårorna uppåt. Vill du slippa disk så använd ett bakplåtspapper. Bred på det rumsvarma smöret eller smält och pensla.
  4. Baka i ugnen cirka 25 minuter.
  5. Ta ut och strö över ströbröd och salt.
  6. Baka ytterligare 20 minuter, eller tills potatisen känns mjuk och färdig. Pensla med smör då och då.
  7. Strö över lite persilja om du vill, och servera tillsammans med en köttbit, fiskbit eller liknande. Mums!
2 kommentarer om "Hasselbackspotatis – recept"
  • Bosse
    Bosse

    ”4. Baka i ugnen cirka 25 minuter.”
    ”6. Baka ytterligare 20 minuter.”

    Är detta detsamma som ”Så här gör du Tidsåtgång 25 minuter” ??

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Bosse

      Hej Bosse,
      I de flesta recept anges förberedelsetiden exkl. tid i ugnen, jäsningstid eller frystid t ex.
      Mvh Mitt kök-redaktionen