Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hasselbackspotatis med brysselkål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg potatis
  • 150 g smör
  • 2 dl hasselnötter
  • salt och nymalen peppar
  • 500 g brysselkål

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen. Skåra dem i tunna ganska djupa skivor med en vass kniv (lägg potatisen i en träslev så skär man inte igenom potatisen).
  3. Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnsfast form och pensla dem med smält smör, salta och peppra. Baka potatisarna i cirka 45 minuter eller tills de är mjuka. Pensla med smör ett par gånger under ugnsbakningen.
  4. Ansa brysselkålen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite smör, salta
  5. och peppra. Baka brysselkålen i cirka 30 minuter eller tills den känns mjuk.
  6. Kör hasselnötterna till ett strössel, tillsätt lite salt och peppar.
  7. Ta ut potatisarna ur ugnen och strö över hasselnötterna. Baka i ytterligare i cirka 10 minuter eller tills nötterna fått lite färg.
  8. Blanda hasselbackspotatisen och brysselkålen.