Logga in här

Hårt tunnbröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl grovt rågmjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet.
  3. Blanda i salt, vetemjöl och rågmjöl. Arbeta degen ett par minuter. Täck bunken med plastfolie och ställ in den i kylen i 1 timme.
  4. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i 12 bitar. Forma till runda bullar. Kavla ut degen tills den är 2–3 millimeter tjock, kavla sista kavlingen med en kruskavel. Lägg brödkakorna två och två på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i cirka 10–15 minuter, tills kakorna börjar bli bruna i kanterna, håll koll de sista minuterna.
  5. Låt bröden svalna på galler.