Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Harrissakryddad torsk med morotssallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Till fisken

  • 2 msk harissapasta
  • 2 små koljafiléer utan skinn
  • 0 ,5 citron
  • Havssalt och svartpeppar

Till salladen

  • 1 tsk harissapasta
  • 3 msk extra Virgin olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 morötter
  • 4 salladslökar
  • Romansallad
  • 1 burk kikärtor
  • 1 nypa finhackade myntablad
  • Havssalt och peppar

Så här gör du

  1. För salladen, vispa samman harissapasta, olivolja och balsamvinäger i en salladsskål. Riv ner några blad av romansalladen, skalade och rivna morötter, fint skivad salladslök och finhackade myntablad. Avsluta med att tillsätta avrunna och sköljda kikärtor och blanda.
  2. Bred på harissapastan på köttsidan av fiskfiléerna.
  3. Värm olja i en teflonpanna på hög värme. Lägg i fiskfiléerna med skinnsidan nedåt och stek i två minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Vänd sedan och stek i ytterligare två minuter, eller tills fisken är genomstekt. Pressa över citronsaft.
  5. Servera den harrissakryddade torsken med morotssalladen.