Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Harissakyckling i ugn

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 36 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 paprikor i blandade färger
  • 2 rödlökar
  • 1,2 kg hel kyckling
  • 4 rågade tsk rose harissa
  • 4 stjälkar färsk mynta

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Kärna ur paprikorna och hacka dem i stora bitar, skala och skär lökarna i fyra delar och dela upp varje lager. Lägg allt i en 30 x 40 centimeter stor långpanna.
  2. Skär försiktigt med en vass kniv genom undersidan av kycklingen så att du kan fläka ut den så att den blir platt, skåra sedan benen. Lägg kycklingen tillsammans med harissa, lite havssalt och svartpeppar samt en skvätt rödvinsvinäger i långpannan. Blanda ordentligt och se till att kryddblandningen gnids in i kycklingens alla skrymslen och vrår.
  3. Placera kycklingen över grönsakerna med skinnsidan upp och grilla i ugnen i 50 minuter eller tills kycklingen blivit krispig och genomstekt. Strö myntablad över och servera.