Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Harcha – marockanska mannagrynsbröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 76 st har redan röstat

Ingredienser

12 bröd
  • 5 dl mannagryn + lite extra att strö över
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g smält smör
  • 1 1/2 dl ljummen mjölk, 3 %

Servering

  • smör
  • marmelad eller sylt
  • ost

Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop alltsammans till en smulig blandning med händerna. Rör ner mjölken och arbeta ihop till en deg. Täck bunken med plastfolie och låt stå i 10-15 minuter.
  2. Strö ut lite mannagryn på ett bakbord och lägg på degen. Tryck med händerna ut degen till en stor rund platta, omkring 1 cm tjock. Strö lite mannagryn ovanpå och stansa sedan ut runda bröd med ett glas.
  3. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme i cirka 5 minuter på varje sida eller tills de har fått en fin gyllene färg.
  4. Låt börden svalna lite under en bakduk och servera dem sedan direkt tillsammans med serveringsförslagen.