Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Handstrimlad aubergine

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 350 g Kinesisk lång aubergine
  • 1 st Salladslök
  • 10 g Ingefära
  • 2 st Torkad chili
  • 1 msk Ljus soja
  • 0.5 msk Vinäger
  • 1 msk Ostronsås
  • 1 krm Sesamfrö
  • 1 msk Matolja

Så här gör du

  1. Skär auberginerna i halvor. Ångkoka i ca 15 minuter tills de mjuknat. Tips: Om du inte har någon ångkokare hemma så kan man ångkoka dom på ett fat i en djup panna med ett tunt lager vatten under lock.
  2. Ta ur auberginerna och låt dom svalna.
  3. Medans auberginen svalnar, finhacka chili och salladslök, skär ingefära i tunna stavar.
  4. När auberginerna har svalnat tillräckligt för att handskas med, dra sönder dom i ca 1 cm tjocka strimlor och lägg i en skål.
  5. Hetta upp en panna med 1 tesked matolja på medeltemperatur. Släng i chili, salladslök och ingefära och stek till aromatisk.
  6. Tillsätt soja, ostronsås, vinäger och 0.5 dl vatten.
  7. När såsen börjar koka, ta bort kastrullen från pannan. Häll över den varma såsen ovanpå auberginen. Gardera med sesamfrön.