Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hampafröknäcke – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

48 stycken
  • 3 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 1/2 dl hampafrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 155 grader.
  2. Blanda ihop alla frön med psylliumfrömjöl i en skål.
  3. Tillsätt salt och vatten, rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i 5 min.
  4. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Lägg det på plåtar och dra bort det översta bakplåtspapperet på båda.
  5. Sätt in plåtarna i ugnen i 20 minuter, byt plats på plåtarna och grädda ytterligare 20-25 minuter, tills de torkat.
  6. Titta till bröden mot slutet.
  7. Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler.
  8. Låt knäcket svalna och ta bort det från bakplåtspappret, bryt i bitar. Förvara i lufttät burk.