Hamburgerbröd med råg och vetemjöl

Ett måste till BBQ
Enkelt recept med råg och vetemjöl. Perfekt till hamburgaren och super enkel. Hemmagjord bröd kan inte bli mycket bättre.
Ingredienser
8 stycken
- 25 g jäst
- 2 dl rågsikt
- 5 dl vetemjöl
- 25 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- 1 st ägg
- sesamfrön
Så här gör du
- Smula sönder jästen i en bunke.
- Smält smöret och häll i mjölken. Blandningen ska vara 37 grader.
- Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen är utblandad.
- Tillsätt salt och vetemjöl samt rågsikt. Arbetar med hand ska degen knådas i 15 minuter, i maskin 10 minuter.
- Låt degen jäsa i 40 minuter.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Gör små bollar för varje hamburgerbröd.
- Lägg på bakplåtspapper och låt bollarna jäsa i 30 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader.
- Pensla varje bolla med ägg och toppa med sesamfrön.
- Grädda i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills brödet har fått fin färg.

Du kanske även gillar
Populära recept