Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hamburgerbröd med råg och vetemjöl

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Enkelt recept med råg och vetemjöl. Perfekt till hamburgaren och super enkel. Hemmagjord bröd kan inte bli mycket bättre.

Ingredienser

8 stycken
  • 25 g jäst
  • 2 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl
  • 25 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • sesamfrön

Så här gör du

  1. Smula sönder jästen i en bunke.
  2. Smält smöret och häll i mjölken. Blandningen ska vara 37 grader.
  3. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen är utblandad.
  4. Tillsätt salt och vetemjöl samt rågsikt. Arbetar med hand ska degen knådas i 15 minuter, i maskin 10 minuter.
  5. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  6. Knåda degen på mjölat bakbord. Gör små bollar för varje hamburgerbröd.
  7. Lägg på bakplåtspapper och låt bollarna jäsa i 30 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader.
  8. Pensla varje bolla med ägg och toppa med sesamfrön.
  9. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills brödet har fått fin färg.