Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hamburgerbröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Bästa receptet på ett klassiskt och saftigt hamburgerbröd. Perfekt till allt från klassiska hamburgare och fiskburgare till pulled pork-burgare och vegetariska burgare.

Så mycket godare än de köpta varianterna.

Ingredienser

12 stycken
  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 8 dl vetemjöl special
  • 1 ägg
  • sesamfrön

Så här gör du

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Värm mjölken och smör till fingervarmt. Rör ut jästen med mjölken. Rör i salt och socker.
  2. Blanda i lite mjöl i taget till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Ta ut degen från bunken och knåda lätt. Dela i 12 bitar, rulla till bullar och lägg på plåtarna. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Låt jäsa i 20 minuter till.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter
2 kommentarer om "Hamburgerbröd"
  • gillarattbaka
    gillarattbaka

    Jag kavlade ut mina “bollar” så att de blev kanske 1/2 cm tjocka innan jag penslade med ägg & strödde över sesamfrön. Det blev jättefina hamburgerbröd!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till gillarattbaka

      Vad kul att bröden blev bra och hoppas de smakar gott! Hälsningar Patricia på Mitt kök

Du kanske även gillar