Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hamburgare på högrev

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 86 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g finmalen högrev med fin fettsammansättning
  • 2 msk iskallt vatten
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Grov senapsmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 dl matolja
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • 1 msk grov cidersenap

Bakade tomater

  • 8 tjocka skivor tomat
  • cirka 1 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 16 rökt sidfläsk i tunna skivor
  • 16 västerbottensost eller annan lagrad ost
  • 16 blad huvudsallad
  • 16 tunt skurna lökringar
  • 8 hamburgerbröd

Så här gör du

  1. Blanda samman alla ingredienser och forma till 8 75-grams burgare.
  2. Stek burgarna i het gjutjärnspanna för extra mycket karaktär och smak. 1 minut per sida för lätt rosa hamburgare!
  3. Vispa samman dijonsenap, äggulor, vinäger och salt.
  4. Tillsätt oljan droppvis tills en tjock majonnäs bildats.
  5. Smaksätt med grovsenap och salt och eventuellt peppar.
  6. Lägg tomaterna på ugnsfast form och ringla över olivolja, krydda med salt och peppar och baka i ugnen på 120 grader i 1 timme.
  7. Servera varma till hamburgaren