Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hamburgare på högrev & sidfläsk med ­fetaoströra, picklad lök och bbq-sås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

4 stycken

  • 600 g mald högrev

  • 200 g rökt sidfläsk, om du köper på bit i mat­butiken är ett tips att lägga den en timme i frysen och sedan riva fläsket på det grövsta på rivjärnet. Köper du över disk kan du be att få det malt.

  • salt

  • peppar


Fetaoströra:


  • 200 g fetaost

  • 1 dl crème fraiche

  • 1/2 klyfta vitlök, riven eller pressad

  • 1 tsk honung

  • salt

  • nymalen svartpeppar


Picklad rödlök:


  • 1 liten rödlök
  • 
1/2 dl ättika

  • 1 dl strösocker

  • 1 1/2 dl vatten

  • några salladsblad
  • 
några skivor gurka

  • äpplen i skivor



BBQ-sås


  • 2 1/2 dl tomatsås, till exempel Mutti

  • 1 msk worcestershire sås

  • 1-2 tsk rökt paprikapulver

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 msk farinsocker
  • 
salt


Så här gör du

  1. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor och lägg i en skål. Koka upp ättika, socker och vatten och häll över rödlöken. Ställ svalt.

  2. Mosa samman ingredienserna till fetaoströran med en gaffel. Ställ svalt.

  3. Blanda högrevsfärsen med sidfläsket. Salta och peppra och grilla sedan på båda sidorna till önskad stekgrad, gärna lite rosa i mitten. Montera dina burgare med bröd, sallad, ev en skiva äpple, gurka, fetaoströra och picklad rödlök. Toppa med BBQ-sås.

  4. 
4. BBQ-sås
: Mät upp alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på medelhög värme ett par minuter. Smaka av med salt. Ställ åt sidan och låt svalna.