Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hamburgare med steppsallad och ugnsrostade rotfrukter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Steppsallad

  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 äpple eller 1/2 hackad ananas
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 krm vitpeppar

Ugnsrostade rotfrukter

  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 3 mska olivolja
  • salt

Hamburgare

  • 600 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 2 msk olja

Tillbehör

  • 1-2 tomater
  • några salladsblad
  • 1/2 rödlök, skuren i ringar
  • 4 hamburgerbröd

Så här gör du

  1. Skala och riv morötterna, palsternackan och äpplet grovt.
  2. Skala och hacka löken. Blanda med majonnäs, gräddfil, salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skär potatisarna i stavar eller klyftor och dela palsternackorna och morötterna på längden.
  4. Vänd bitarna i olja och lägg dem på en plåt. Sätt in plåten i ugnen 20-25 minuter, tills rotfrukterna börjar bli mjuka. Vänd ett par gånger under tiden. Strö över salt.
  5. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra hamburgare.
  6. Vänd burgarna i oljan och grilla på båda sidorna ett par minuter. Salta och peppra även ovansidan.
  7. Grilla bröden lite lätt på insidan. Lägg på sallad, hamburgare, tomat, steppsallad och rödlök. Servera med rostade rotfrukter.