Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hamburgare med jordnötssmör

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Med härliga tillbehör kan alla sätta sin egen prägel på ett recept. Här är min alldeles egna variant på en underbar amerikansk hamburgare!

Ingredienser

6 portion
  • 1 Köttfärs, gärna nöt
  • 1/2 msk havssalt
  • 1/2 msk malen svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 10 cheddarost
  • jordnötssmör
  • Ca 6 st hamburgebröd
  • 1 st skivad rödlök
  • 1 st skivad tomat
  • 1 pkt färsk jäst
  • 3 dl vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • havssalt
  • sesamfrön

Så här gör du

  1. Blanda nötfärsen med kryddor och vitlök. Gör 6 - 10 st bollar, (beroende på vad du gillar för tjocklek).
  2. Placera bollarna på ett bakplåtspapper och tryck lätt i mitten för att forma biffarna. Lägg dem åt sidan tills de ska grillas.
  3. Sätt grillen på medelhög värme och grilla burgarna ungefär 3 – 5 minuter på varje sida. Ställ åt sidan och låt dem vila i ytterligare 3 – 5 minuter.
  4. Hamburger brödet:
  5. Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet. Häll i allt mjöl och det resterande ljumna vattnet. Blanda degen tills den blir genomarbetad . Degen skall vara kladdig.
  6. Låt degen jäsa under handduk på en varm plats i 2 timmar. Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen till 5 bröd utan att knåda förmycket.
  7. Doppa bullarnas snittyta i en blandning av mjöl, sesam och flingsalt. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30-40 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i ugnens mitt i ca 10 minuter. Låt svalna.
  8. Viktigt att tänka på! Gör brödet och hamburgarna i samma storlek och lägg ingredienserna jämt på hamburgaren ända ut i kanterna
  9. Sätt ihop: Bred jordnötssmör på både hamburgerbrödets botten och lock, toppa med två skivor ost. Bygg på med burgare, sallad och övriga tillbehör, Färdigt!
1 kommentar om "Hamburgare med jordnötssmör"