Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hamburgare

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st Briochebröd
  • 400 g Kött av bra kvalité (80% kött, 20% fett)
  • 1 st Rödlök
  • 2 st Ägg
  • 1.5 tsk Salt
  • 0.5 tsk Svartpeppar
  • 2 nypa Cayennepeppar
  • 0.5 st Vitlök
  • Picklad rödlök
  • Isbergssallad
  • Tomat
  • Majonnäs
  • Ost ex cheddar
  • Saltgurka

Till stekning:

  • Smör
  • Rapsolja

Så här gör du

  1. Finhacka rödlök och vitlök! Bryn i lite smör
  2. Blanda köttfärs, rödlök, vitlök, ägg, salt, peppar och cayennepeppar i en bunke och rör om
  3. Rulla ihop 4 st lika stora köttbullar. Forma till hamburgare
  4. Skär tomaten i tunna skivor och salladen i strimlor
  5. Tillsätt smör och rapsolja i en varm stekpanna
  6. Toasta bröden till gyllenbrun färg. Tillsätt lite mer smör och rapsolja för varje toastning. När de är färdiga lägg dem på en tallrik
  7. Bre ett lager majonnäs på båda bröden. Lägg några salladsstrimlor över majonnäsen på bottenbrödet. Lägg 1-2 tomatskivor över salladen
  8. Börja steka hambureköttet. Strax innan köttet är klart lägg osten på köttet, häll LITE vatten i stekpannan och sätt på ett lock. Låt steka i ca 30 sekunder
  9. Lägg köttet på tomatskivan. Lägg önskad mängd picklad rödlök över köttet samt 4 skivor saltad gurka över köttet. Lägg på locket