Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halstrade pilgrimsmusslor med bacon och krispig äppelsallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 små portioner
  • 12 st pilgrimsmusslor
  • salt och peppar
  • 75 g smör till stekning
  • 70 g bacon
  • 1 krispigt äpple
  • 1 st liten stjälk bladselleri
  • 1 dl rostad mandel
  • lite citronsaft

Så här gör du

  1. Plocka bort den lilla muskeln från musslorna (sitter på sidan) och krydda dem med salt och peppar. Strimla baconet och stek det gyllene.
  2. Strimla äpplet och sellerin i mycket tunna stavar och sväng runt med citronsaft så äpplet inte missfärgas.
  3. Bryn smöret och vänd ner bacon och mandel när smöret är färdigbrynt.
  4. Stek pilgrimsmusslorna i smör och olja i en het panna tills de fått fin färg men fortfarande har en rå kärna i mitten.
  5. Lägg upp på tallrikar och toppa med salladen samt det brynta smöret med bacon och mandel. Servera genast.