Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halstrad oxfilécarpaccio

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g oxfilé av mittbit
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, grovstött eller grovmald
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 1 dl finhackad basilika

Till servering

  • cirka 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovstött eller grovmald
  • hyvlad parmesanost
  • rostade pinjenötter
  • skivad eller strimlad röd chili
  • rucola
  • citronklyftor

Så här gör du

  1. Gnid in oxfilén med olivolja, salt och peppar.
  2. Halstra filén en kort stund i en torr och het panna. Den ska precis bara få en stekyta, men i övrigt vara helt rå inuti.
  3. Strö citronskal och örter på en skärbräda. Rulla eller klappa in köttet i kryddblandningen. Låt köttet kallna i kylen.
  4. Skär oxfilén i väldigt tunna skivor och lägg upp på fat. Ringla över olivolja och krydda med flingsalt och peppar.
  5. Hyvla över ost och strö på nötter och chili. Lägg på rucola och en citronklyfta.