Logga in här

Halstrad lax med sesam och wasabi


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 stycken

  • 400 g laxfilé
  • 
3 msk salt
  • 
3 msk socker
  • 
smör
  • 
1/2 rostade sesamfrö

  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 
2 msk wasabi
tandpetare

Så här gör du

  1. 
1. Frys laxen i minst ett dygn.

  2. Tina laxen. Blanda salt och socker och gnid in laxen med blandningen. Lägg den i en påse och låt gravas i kylen cirka 6 timmar.

  3. Blanda crème fraiche och wasabi till en sås.

  4. Skölj av laxen och torka den. Skär den sedan i kuber.

  5. Halstra laxen i stekpanna några sekunder på varje sida. Den ska inte bli genomstekt. Doppa laxbitarna i sesamfrö och stick tandpetare i dem. Dippa laxkuberna i wasabisåsen.