Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halstrad lax med rostade rotfrukter, spenat, matvete & örtsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 500 g laxfilé
  • 400 g mixade rotfrukter , tex morot, palsternacka, selleri eller liknande
  • 30 g babyspenat
  • 3 dl matvete
  • 50 g osaltat smör
  • 1 dl olja
  • Salt & peppar
  • 1 burk Abba Örtsås

Så här gör du

  1. Dela laxen i fyra lika stora bitar. Stek fisken i en panna med smör och lite olja, på alla sidor. Salta och peppra lätt.
  2. Skala och skär ner rotfrukterna i oregelbundna former, viktigt är dock att alla är i samma storlek. Lägg på en ugnsplåt, salta och peppra och slå på lite olja. Blanda runt alltsammans och baka av i ugn på 175° i ca tjugofem minuter. När rotfrukterna svalnat något så vänd ner spenaten och smaka av igen med salt och peppar.
  3. Koka vetet enligt anvisningarna på paketet.
  4. Servera den nystekta laxen med de rostade rotfrukterna, matvetet och en klick Abba örtsås.