Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halstrad lax med pepparrotskräm & ärtcouscous

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bitar laxfilé (fryst, tinad går bra)
  • 1 tsk olja, att steka i.

Couscous

  • 3 ,5 dl couscousgryn
  • 3 ,5 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk smör
  • 1 dl gröna ärtor, djupfrusna

Kräm

  • 1 dl crème fraiche, valfri fetthalt
  • 4 msk pepparrotsost
  • 1/2 lime, pressad saft
  • salt & svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka upp vattnet med buljong, olja och ärtor och låta koka 1/2 min. Ta av från värmen. Slå i couscousgrynen, lägg på locket och låt kastrullen stå och dra vid sidan av spisen.
  2. Rör ihop alla ingredienser till krämen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Hetta upp en stekpanna, gärna teflon, med 1 tsk olja. Lägg ner laxfiléerna och stek dem cirka 3 min, vänd och stek 2 minuter på andra sidan (eller lite längre om du vill ha fisken mer genomstekt).
  4. Rör runt i couscouskastrullen med en gaffel. Ställ tillbaka kastrullen på svag värme och rör ner 1 msk smör. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera den nystekta laxen med en klick pepparrotskräm och ärtcouscous.